Getfest, Coca-colasurprise och revir

En get i varje gryta
Getgryta med potatis

Stene har varit på Getfest. Den firas i april varje år och är en heldag endast för män. Liksom bussresan för byns kvinnor är detta ett sätt för männen i byn att hålla i hop och skapa samhörighet. I en månad har  anmälningslistorna legat på byns barer och självklart skrev Stene upp sig. Det förklarades för honom att han skulle ta med kniv, gaffel, tallrik och glas. När de samlades upptäckte Stene att han inte hade det viktigaste med sig, en fällkniv! Det behövdes för att kunna skära sig bitar av ost, korv och skinka. Som tur var hade en vänlig själ med sig en extra fällkniv och gav den till den stackars utlänningen. Två getter har slaktats och styckats för att läggas i stora järngrytor som sedan ställdes i eldstaden. Vid långbordet satt Stene på mitten beväpnad med sitt lexikon. Det kom väl till användning och många tog tillfället i akt att lära känna svensken. Till dessert serverades ost och ännu mer vin och sedan kaffe med Auguardente. Det var enligt Stene en alldeles förträfflig dag!

Ni vet när man kan få en ”gåva” vid köp av fyra colaflaskor? I Sverige fick i alla fall jag ett glas eller en mugg. Här är det en burk tonfisk och recept på portugisiska klassiker. Cola och tonfisk, det var lite otippat.

Kanel har ett revirtänk som får Trump att blekna i jämförelse. Det fick en liten hund erfara när den tog sig in i vår trädgård. Denna lilla lyckliga trasselsudd, på semester i byn, van vid det hårda livet i Lissabon hade inte en chans. Kanel var rasande, skällde och smällde med de fullständigt värdelösa käftarna (hon kan inte ens klämma sönder en fjäril..). Men det såg ju väldigt roligt ut när jätten Simba samtidigt satte igång att slicka den lilla vovven på huvudet.

Vädret är väldigt ambivalent just nu. Vi har haft ett par dagar med 25 grader och strålande solsken och ett par med regn och 16 grader.

 

4 reaktioner till “Getfest, Coca-colasurprise och revir”

  1. Stene hälsar att den smakade jättegott. Som högrevsgryta men med mycket ben.

  2. Intressant! Tack för lägesbeskrivningen, det verkar vara ett gudanådat land, man blir mer och mer övertygad att Sverige inte är rätta platsen på klotet. Det har inte varit så kallt här på 100 år i april. Allt har stagnerat, skulle gå ut med annons på vindö men det är fel läge HARE’GÖTT OCH HÄLSA STENHÅRT

  3. Det har varit kallare än det brukar här också, men allt är ju relativt. Lycka till Med Vindö när läget är bättre. Hälsa!

Lämna ett svar