Att öppna en garageport, clementiner och ägg

Att öppna en garageport kan tyckas vara en enkel uppgift och det är det ju egentligen. Men här är det lite som att öppna ett paket. Man vet inte vad som finns bakom porten. Det kan vara helt tomt i gränden eller så blir det som idag när portöppnandet slutade med vedbeställning, husesyn och clementiner. Vi skulle köra ett ärende, gick ner och drog upp porten. Tadaa!

Där stod en traktor, fyra byggare och paret som äger byggfastigheten. Även vedleverantören stannade till för att kolla läget. Stene passade då på att lägga en vedbeställning. På skabbig portugisiska förklarade han att det går bra med trettio till fyrtio centimeters bitar. Byggherren (Som heter Räven) tyckte att han skulle hjälpa till och supporterade Stene i samtalet som blev allt mer förvirrande för vedmannen. Räven menade att leverans kunde ske i morgon medan Stene försökte förklara att nästa vecka blir bra. Paret (som får byggt) sa: -Ni har ju bara en liten kamin så det får bli trettio centimeters bitar. Jag förklarade att vi har två kaminer, en på varje våning. Nja, kan det verkligen stämma? Då fick jag snällt visa in dem i gästvåningen och javisst, där fanns ju en ny kamin. Som plåster på såren fick vi en säck clementiner. Allt väl.

Längre bort gränden arbetar två farbröder med sin mur. De hälsar glatt varje gång vi passerar. När vi kom hem efter ärendekörningen kom den ena farbrorn och pekade på 12 ägg som låg på vår veranda. Det tog ett tag innan vi förstod att de var från honom som tack för sockerkakan jag bjöd dem på förra veckan.

Kan man annat än att tycka om att bo här?

I fotoalbumet har vi lagt in ett par bilder från en promenad. Det finns en fantastiskt vacker övergiven herrgård och många vackra ruiner här. Inga bilder kan ge det rättvisa. Ni får komma hit och titta själva!

Vädret idag; 13 grader, sol och fortfarande snö på Estrelaberget.

2 reaktioner till “Att öppna en garageport, clementiner och ägg”

  1. Festlig läsning! Det verkar vara high life där. Men jag undrar vad flickorna har i Portugalien som dom inte har här, har alltid hört att det skulle vara så.? Jag har kontaktat en del mäklare men det är inte bästa läget nu, priserna sjunker för var dag som går bra att köpa dåligt att sälja, vad gör man jag är alltid försent ute, är tydligen inget affärsgeni men det visste jag ? HARE’GÖTT Å’ HÄLSA STENE SOM NU NÅTT STENÅLDERN

Lämna ett svar