Köldknäpp, OS och hemmaturism

Idanha a Nova, Kanel badar i det blivande dricksvattnet
Fem liter olivolja

Just nu är det kallt i Portugal. Sedan en vecka tillbaka har inte temperaturen kommit över 10 grader här hos oss. Som tur är så är vi vana vid låga temperaturer men det får erkännas att det är lite trist. Det verkar dock inte påverka naturen, den formligen sprutar ut grönt gräs, blommande träd och en massa pollen (Stenes allergimediciner får verkligen jobba). Just nu är apelsinerna och citronerna i trädgården mogna. För oss betyder det juice varje morgon och att tillverkningen av Limoncello rullar på. Första flaskan av den gula likören provsmakades i går och vi är mycket nöjda med resultatet. Förresten, vi har ju glömt att berätta att vi var på pressen och hämtade vår olivolja. Vi tog emot fem liter fantastiskt god olja på våra 60 kilo oliver, pressen hade redan tagit 10% av oljan i betalning så vi är mycket nöjda med utfallet.

Eftersom det är lite konstiga tider för OS i år och för att jag inte uppskattar att bli väckt mitt i natten av skidåkning så har Stene byggt en OS-studio i gästvåningen. Under ett par dagar har jag kunnat följa ”bobyggandet”.  Det har lagrats ved, teven har finjusterats och det har byggts upp ett lager av öl, snacks och frukt i gästköket. Vi lär väl ses till kvällsmaten eller o jantar som det heter här.

Vi har varit på upptäcktsfärder i vårt närområde och varje gång hittar vi nya smultronställen. Senast ett litet café med läckra mackor i Fundau. Vi stannade till på torgdagen där och köpte ett citronträd och ett lagerträd för 170 kr!

Simba vaktar träden

 

 

Vill du gå en virtuell promenad i vår by så klicka här: Street view  Du börjar promenaden utanför vårt hus. Om du vänder helt om och går vänster vid kommande korsning hamnar du utanför byn, på campo. Om du istället går rakt fram och snett till vänster kommer du till vår kyrka/centrum.

En del har frågat oss om huspriser här i området, jag länkar nedan till en site som är poppis bland utlänningar. Exempel på hus under 100.000 euro i vårt område

 

 

Lämna ett svar